Cărți albe pentru zile negre


"Cărți albe pentru zile negre"

     Constatând faptul că, în zilele noastre, o carte în care sunt adunate studiile și experiențele a câtorva zeci de ani de cercetare, costă mult mai puțin decât un CD cu muzică proastă și inspirându-mă de la înțeleapta vorbă românească „aduni bani albi pentru zile negre”, am ajuns la titlul de mai sus. 
     Cu siguranță, printre cei care vor citi aceste rânduri, vor fi mulți care ascultă muzică și care cumpără CD-uri originale. Sunt convins că ați observat că din 20 de melodii, doar vreo două vă plac, iar restul sunt de umplutură. Cu toate acestea, un CD original, costă, în medie, între 30 și 50 de lei.
     V-ați gândit vreodată să puneți în balanță acel CD, care costă 50 de lei și de pe care vă plac două melodii (de care vă plictisiți într-o săptămână) cu o carte, care costă 12 lei și conține date practice și schițe din pomicultură (de exemplu), bazate pe experiența mai multor oameni, ce și-au dedicat viața acestui nobil domeniu?
     Sunt foarte multe cărți valoroase care vă pot furniza cunoștințele necesare pentru a putea să vă descurcați singuri.
     Puteți învăța cum să construiți un cuptor de pâine sau de pizza, puteți învăța să altoiți pomi fructiferi, să le formați coroana, vă puteți iniția și chiar puteți începe să activați într-un domeniu frumos, curat și sănătos cum este legumicultura sau pomicultura, sau puteți învăța cum să vă faceți singuri murăturile pentru iarnă, afumăturile, vinul, țuica și lichioruri, în gospodăria proprie.
     Cei pasionați de animale, pot cumpăra cărți foarte ieftine, în care sunt descrise toate etapele ce trebuie parcurse către obținerea de profit.
     Oferta de cărți practice, care vă învață cum să vă dresați câinele, cum să reparați acoperișul, cum să captați apa de ploaie, cum să vă turnați singuri șapa de beton, cum să valorificați energia apei, vântului și soarelui, este foarte diversificată. 

     Gândiți-vă bine și investiți în aceste cărți, pentru că acum sunt ieftine, fiindcă nu au căutare, dar mâine poate nu vă veți mai putea atinge de ele, din cauza prețului.
     În plus, sunt convins că, un copil va fi mult mai fericit dacă va avea o bibliotecă plină cu cărți practice, care conțin înțelepciunea adunată pe parcursul mai multor generații, decât să aibă câteva rafturi de CD-uri, cu muzică proastă.

     Închei acest articol tot cu o vorbă românească „o carte este ca și o grădină purtată în buzunar”.

Alte articole:
Bine ați venit - viitorul e la țară.
Solar de probă.
Am pus semințe în pahare - retrospectiva „Grădina fericirii” 2011.

Recoltarea și păstrarea nucilor.
Am pregătit pământul din grădina casei
Grădina prinde viață.

Comentarii

  1. Felicitari! Sunteti un om harnic si gospodar! Veti realiza multe!

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari,ar fi bine sa ne si recomandati niste carti...........

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Roxana: Multumesc!

    @ Anonim: Multumesc! In principiu, pe orice site, care se ocupa cu comercializarea cartilor si care are si categoria "PRACTIC", veti gasi tot ce va intereseaza in momentul de fata si poate chiar mai multe.
    O sa revin, intr-o postare viitoare, cu cartile pe care le-am comandat eu si cu cele pe care le am pe "lista de asteptare".
    In momentul de fata citesc "Nucul, alunul, migdalul" de Vasile Cociu, care costa 11,50 lei, adica, cat dau fumatorii pe UN PACHET DE TIGARI.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa pledoaria pentru carti in general si pentru cele practice indeosebi. Spre deosebire de perioda tineretii noastre, cand eram nevoiti sa cumparam un teanc de maculata( in special ciclul " din gandirea tovarasului") acum avem posibilitatea de a cumpara si citi ceea ce ne dorim, in speta literatura de specialitate, rod al muncii si preocuparii unor specialisti in diverse domenii. Sa aveti o primavara frumoasa, plina de inspiratie. Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc!
    Ar fi bine sa citeasca toata lumea pledoaria mea si comentariul dvs. si sa se apuce oamenii de treaba. Sunt tare dezamagit de letargia in care se afla neamul romanesc!
    Va doresc la fel!
    Cu respect, Cristi!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare