luni, 21 ianuarie 2013

Foarfecă FISKARS P94 cu mecanism de forţă

Foarfecă cu mecanism de forţă
FISKARS P94

Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94

          Chiar dacă 180 lei nu sunt bani puţini, nu m-am putut abţine şi am cumpărat acest model.
          Are mânerul rotativ, ceea ce te face să te îndrăgosteşti imediat de ea, pentru că acesta permite folosirea simultană a tuturor degetelor.
          Deschiderea mânerelor și implicit a lamelor este reglabilă. Lamele sunt din oţel CrMoV acoperite cu un strat antifricţiune din PTFE. Poziţionarea mecanismului de închidere a fost gândită foarte bine, accesul la acesta fiind extrem de facil. 
          Este destul de uşoară dar robustă în acelaşi timp şi taie de nici nu îţi dai seama când a trecut prin ramură, asta datorându-se mecanismului de forţă.
          Fiskars P94 are 272 g şi 207 mm şi a câştigat şi trei premii.
          Acestea sunt impresiile mele după ce m-am jucat puţin cu nişte rămurele.


          Pe site-ul oficial este descrisă în felul următor:

Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94
          "Foarfecii Fiskars sunt concepute ergonomic pentru confort și ușurinţă în mânuire și sunt recunoscute de mulţi grădinari și experţi în industrie ca fiind cele mai bune din categoria lor, pentru calitate și performanţe. Mânerele ergonomice sunt realizate din poliamidă armată cu fibră de sticlă, iar lamele din oţel inoxidabil sunt protejate de un mecanism de închidere accesibil, atunci când foarfeca nu este folosită.
          Gama cuprinde foarfeci cu gardă de protecţie, practice și cu o prindere sigură, foarfeci cu pârghie de forţă, create special pentru doamne și foarfeci cu mecanism de forţă, unice datorită folosirii simultane a tuturor degetelor, ca urmare a integrării mecanismului între mânerele rotative și lame. Tehnologia patentată PowerStep permite grădinarilor să taie ramuri in 1, 2 sau 3 pași. Foarfeca selectează autonom opţiunea graduală pentru a reduce forţa necesară tăierii. Noul mecanism revoluţionar ușurează munca grădinarilor tineri și vârstnici deopotrivă, eliminând încordarea și durerea pentru a desăvârși plăcerea grădinăritului."

          Nu uitaţi, înainte să cumpăraţi, mergeţi într-un magazin şi vedeţi cum stă în mână. Am mai scris şi aici despre acest aspect.
         Mai jos sunt celelalte poze, pe care i le-am făcut.
         Să fiţi voioşi şi sănătoşi! ;)

Lista mea de bloguri