joi, 3 ianuarie 2013

Soiuri de cătină - DPNet


Soiuri de cătină
DPNet
Sursa: Fructex S.A.

     În toamna lui 2012, adică acum o lună și ceva, am plantat peste o sută de pomi și câteva fire de zmeur, coacăz și mur. Acum, aș dori ca în grădină să am și niște cătină, pentru consumul propriu și poate în a doua grădină, pe care o dețin și care are o suprafață de 1800 mp, voi pune mai multă cătină, pe viitor. 
     Dar deocamdată sunt curios să plantez câteva fire de cătină în grădina cu cei 100 de pomi. Am început să caut un furnizor de material săditor, iar de pe forumul Frăției Creatorilor, am aflat despre Fructex S.A. Bacău, dintr-o postare a domnului Pavel Coruț.
     Trebuie să văd pe care soi să îl aleg și să mă documentez cât mai mult posibil. Despre cătină știu generalități cum ar fi: conține de 10 ori mai multă vitamina C decât lămâile, fixează foarte bine azotul în sol (ce se întâmplă și în cazul trifoiului), iar la plantare e nevoie de o plantă mascul la 7-8 plante femele.
     În continuare redau soiurile pe care le-am găsit pe Fructex S.A. Bacău, iar în primăvară cred că le voi face o comandă.


Denumire definitiva: SERPENTA
Denumire provizorie: SERPENI 11

     Tipul de crestere al plantei este pom cu port semierect.
     Vigoarea plantelor este mijlocie spre mare, coroana globulos-piramidala, cu ramuri moderat ramificate. Pe ramurile de rod pornesc lastari mijlocii ca grosime ,desi de 15-20 cm lungime. 

Lista mea de bloguri