luni, 8 iulie 2013

Grădina de legume ecologice - carte

Grădina de legume ecologice
- Ghid practic -Autor(i): Agnes Gedda
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2007
Colecţia: Practic
Pagini: 264 (13x20 cm)
Preţ: 26,95 Lei


     Din ce în ce mai multe cercetări și cazuri concrete subliniază faptul că tratamentele chimice aplicate legumelor și pomilor duc la tot felul de boli care mai de care mai puternice și de necombătut. 
     Astfel, în sprijinul celor care sunt conștienți de pericolul iminent la care se expun, cultivând legume și fructe „protejate” chimic, vine cartea de față în care sunt o mulțime de sfaturi practice numai bune de pus în aplicare.

     Eu am tot căutat și întrebat pe cunoscuți, oameni în vârstă, dacă își amintesc ce făceau părinții și bunicii lor pentru a avea legume și fructe sănătoase. Nimeni nu mai știe nimic în afară de tratamente chimice. Atunci, mă întreb retoric, pentru ce te mai chinui să muncești și să îngrijești legumele dacă le obții aproape la fel de otrăvite ca pe cele din supermarket?

Cum să scapi de cheltuielile cu sacii de azot - bio

Cum să scapi de cheltuielile cu sacii de azot
- bio -

Aproape toată lumea de la țară, dintre cei care pun legume în grădină, înainte de a semăna cartofii, pe rânduri presară azot. La fel procedează și la alte legume.


Toți se plâng de bani, că e scump, toți se plâng de boli, dar prea puțini iau atitudine, prea puțini au spirit de inițiativă. Deocamdată. Eu încă sper și cred în partea bună a oamenilor.

Lista mea de bloguri