duminică, 1 martie 2015

Grădina fericirii se va îmbogăți cu aluni

Grădina fericirii 
se va îmbogăți cu aluni
Astăzi, 1 martie 2015, ora 20:35, am vorbit cu domnul profesor Ionică Sava, despre care am scris două articole pe blog până acum.
Primul este despre vizita pe care urma să i-o fac și se numește Despre aluni și OAMENI, iar al doilea este cu materialele video pe care le am în urma vizitei la domnul profesor și se numește Despre aluni și VIAȚĂ.

Profesorul Ionică Sava - februarie 2015 - Autor foto: Budau Silviu-Ciprian


În urma discuției din această seară, domnul profesor, îmi va trimite cinci aluni, soiuri diferite, pe care îi voi planta cu mare drag, cu deosebit respect și cu inima strânsă la mine în grădină. Zic cu inima strânsă pentru faptul că mă încearcă niște sentimente puternice de revoltă. Și cum să nu mă încerce când, în viața de zi cu zi, în oricare direcție privești, vezi degradarea societății în care, cică, trăim.
În acest timp, oameni precum domnul profesor Ionică Sava, se sting neputincioși...

De ce am această stare? Pentru că vocea profesorului era destul de stinsă. Într-adevăr, mi-a povestit că astăzi a făcut polenizarea la aluni, ceea ce presupune că a agitat ramurile acestora cu un băț destul de lung pentru a se desprinde săculeții cu polen și a ajunge de la unii la alții. La cei peste 80 de ani ai dânsului cred că i-o fi fost extrem de greu chiar dacă este numai suflet cât este.

Mi-a spus că, pentru anul 2015, și-a propus să străbată toată țara. A dat aluni multor oameni și vrea să meargă să le vadă grădinile în care i-au plantat. 
A zis că a trimis și la Deva aluni, la cineva. Deci, relativ aproape de mine.
L-am rugat să mă anunțe în caz că vine încoace și l-am rugat să vină și pe la mine. 
Mi-a spus că va veni cu mare drag și că îmi mulțumește pentru că am plantat și că plantez pomi. A zis că "Dumnezeu se bucură când vede un punct verde, Alexe".
Se referea la pomii pe care i-am plantat în grădina mea.

Soiurile pe care mi le va trimite prin poștă sunt:
- Superstar (soi obținut de domnul profesor Ionică Sava);
- Minunea Bollviller;
- Lambert alb;
- Cosford;
- Nothingham.

Profesorul Ionică Sava - februarie 2015 - Autor foto: Budau Silviu-Ciprian
Dacă aveți grădini, loc și puțină inspirație, vă încurajez să cumpărați aluni de la domnul profesor Ionică Sava. După zeci de ani de muncă susținută, dedicare și pasiune, cred că merită să simtă măcar acum, la peste 80 de ani, puțină apreciere pentru tot ce a făcut.

Lista mea de bloguri