Accident cu... motocoasa

Retrospectiva 2011
- Grădina fericirii -

Accident cu... motocoasa






Într-o zi, văzând că iarba și-a reintrat în drepturi, mi-am zis că nu se mai poate așa și m-am hotărât că trebuie să mă apuc de cosit.


Am făcut amestecul, pentru motocoasă, între benzina proaspătă și ulei (20 ml ulei la 1000 ml benzină), am umplut rezervorul, am montat cuțitul cel nou, mi-am luat ochelarii de protecție și m-am apucat de treabă.



Între motocoasă și un genunchi, din care îți curge sângele din abundență, este un drum foarte scurt.
Chiar dacă am experiență cu motocoasa, am pățit-o din cauză că am cosit un loc care, în primăvară, fusese arat.

Pământul nefiind neted (cum este de regulă în grădină printre pomi unde se cosește an de an), în timp ce turația motorului a scăzut, au scăzut și rotațiile cuțitului (momentul perfect pentru a agăța pietre), iar o piatră, scoasă la suprafață cu ocazia arăturii de primăvară, a fost agățată de către cuțit și proiectată direct în genunchiul meu.


Pentru moment, lovitura a fost atât de puternică încât mi-a amorțit genunchiul instantaneu. Durerea a apărut mai târziu.




Fiind la o oarecare distanță de casă și sângele curgând foarte tare, am sfâșiat tricoul și mi-am legat strâns rana.


Nu am avut probleme și mi-a trecut destul de repede, dar bine că nu mi-a aruncat piatra în față, în dinți, nas sau chiar în ochelari (chiar dacă erau de protecție).









Concluzia: acestea sunt riscurile atunci când cosești locuri care nu sunt netede, locuri în care a fost făcută arătura, sau locuri care nu au mai fost cosite până atunci.










Alte articole

Comentarii

  1. Felicitari! Iti urmaresc blogul de ceva vreme, dar m-am hotarat sa-ti scriu dupa ce am citit incidentul cu motocoasa.Ai fost curajos cu toate ca erai ranit ai facut si poza.Am gasit articole din care ma inspir si eu la gradina mea unde am si o mica livada(cativa pomi fructiferi) si 50 de aluni plantati toamna trecuta.Mult succes si astept relatari noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc, Silviu!
    Mă bucur că ai găsit lucruri interesante pe aici.
    Era cât pe ce să mă scap și să-ți spun că mi-am făcut poză și la mușcătura de șarpe dar și la tăietura pe care mi-am făcut-o în picior cu drujba fiindcă îmi stătea capul la fotbal în sală dar m-am gândit că mai bine nu zic nimic ca nu cumva să mă crezi țicnit. Ups! :)) Am scăpat cu bine din toate experiențele fără niciun fel de urmări. Și... nu sunt țicnit, deci poți sta liniștit. :)
    Mă bucur mult pentru tine că ai pomi și aluni. Și eu îmi doresc aluni dar chiar nu știu ce soi și de unde. Poate îmi spui tu mai multe despre asta.
    Relatări noi vor fi mult mai multe anul acesta. Las orașul! :)
    Mult succes și ție și multă sănătate!
    Cristi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru urari, sanatatea este foarte importanta mai ales ca sunt racit in aceasta perioada.Ideea cu alunii o am mai de mult dar totul s-a concretizat dand o cautare pe net unde am gasit diverse relatari despre prof.Ionica Sava din sat Candesti, com Dumbraveni, Vrancea.Iti recomand sa le citesti si tu si o sa vezi ca o sa-ti placa.Eu alunii i-am luat de la el si daca o sa te intereseze am datele lui de contact.Am si doua carti, iar una dintre ele o ai si tu,am vazut o relatare despre ea si anume Nucul, Alunul si Migdalul.Tinem legatura.

      Ștergere
    2. Cu plăcere!
      Despre prof. Ionică Sava chiar în această seară am citit pe net cum spunea cineva că a fost inspirat de către el.
      Chiar mă interesează ce soi de aluni ai luat, dacă sunt altoiți sau nu și la ce preț. Bănuiesc că ai mers personal după ei nu ți i-a trimis nimeni prin curier. :)
      Referitor la carte, da, ai citit bine. O am. Dacă îmi spui cum se numește cealaltă pe care o ai, este minunat. Mulțumesc anticipat.
      Însănătoșire grabnică îți doresc! Vorbim.

      Ștergere
    3. Dl. Ionica Sava ma fascinat, e un luptator, scrie carti, picteaza.Se ocupa de aluni de 40 de ani, are foarte multe soiuri, o parte din ele fiind adaptate foarte bine la noi prin selectiile care le-a facut el.Alunul se inmulteste vegetativ, soiurile deriva dintr-un soi de baza prin selectie si polenizari incrucisate.De altoire nu am gasit informatii, probabil exista dar este mai greoaie, trebuie avut grija pentru ca alunul lastareste mult si drajoneaza, iar lastarii au caracteristicile portaltoiului.La el am mers personal, la manipulare trebuie avut grija ca radacinile alunului se usuca repede si moare micoiza care o are iar sansele de prindere sunt minime.Un puiet costa 10 lei, iar eu am luat sase soiuri:Lambert Alb, Fertile de Coutard, Tonda Gentile Romano, Minunea Bolwyller, Uriasul din Halle si Cosford.Oricum iti recomanda el ce este mai adaptat la noi, ce a testat el si a vazut ca sunt mai rezistente.Deasemenea trebuie tinut seama de caracteristicile alunilor cand ii combini, intotdeauna se recomanda sa se combine mai multe soiuri, unii fiind buni polenizatori, iar altii mai productivi.Datele lui de contact sunt:tel. 0760292592, si fix.0237632815.Are si el o brosura scrisa despre aluni.Cealalta carte care o am e scrisa de Mihaescu Grigre, se cheama Cultura Alunului si a aparut la editura Ceres in 1989.Eu o am xeroxata de la cineva ca am cautat-o pe la anticariat dar nu se mai gaseste, nu a mai fost editata.Mi se pare cea mai completa carte, soiurile sunt prezentate foarte bine.Cealalta care o ai si tu e mai noua si prezinta mai bine unele date recente din cercetari, este ca o completare la prima.In tara la noi sau creat la statiunea Valcea niste soiuri de alun, chiar inainte de 1989, soiuri chiar bune, care au avut la baza unele soiuri ce ti le-am enumerat mai sus.Poti sa studiezi si asta ca statiunea Valcea este mai aproape de tine.Profesorul Sava a colaborat si cu cei de la Valcea, Buzau, Bucuresti si chiar cu specialisti din strainatate.Ti-l recomand din toata inima, sa-l tina Dumneeu cat mai mult in viata ca are 81 de ani si a trecut prin multe mai ales inainte de 1989.Ca un sfat: o sa gasesti pe internet firme care vand aluni din Italia cu micoriza de trufe sau fara, prezentati foarte pompos, lucrurie nu stau chiar asa, trebuie sa fii atent.Mai multe iti poate spune prof Sava, el a studiat si lucru asta.Eu incerc sa fac acum un sait despre aluni www.alunul.webgarden.ro pe masura ce experimentez cu alunii mei sa trec informatii aici.Iti recoman si tie dupa ce mai studiezi si aduni informatii sa prezinti un reportaj pe blog.Tinem legatura, poate chiar in privat.

      Ștergere
    4. Silviu, nu pot să-ți spun decât că îți mulțumesc mult pentru ceea ce ai scris mai sus.
      Sunt foarte multe informații prețioase.
      Eu am căutat pe internet și am găsit filmulețe cu d-l Ionică Sava printre aluni în care povestea multe lucruri interesante.
      Văzând filmulețele respective și găsind articolele cu dumnealui chiar m-am gândit să fac o postare despre asta întru-cât eu mai am o grădină care este la vreo 800 m de casa mea și de grădina prezentată pe acest blog până acum, iar acolo vreau să pun nuc și alun. Mi-ai citit gândurile.
      Am aruncat o privire pe saitul tău și mă bucură inițiativa ta. Sper să reușești să o faci fiindcă sunt convins că va fi un loc în plus pe internet în care oricine va putea găsi informații utile și multă inspirație pozitivă.
      Ar fi foarte interesant dacă aș ajunge la d-l Ionică Sava și să fac un reportaj video cu dumnealui care să rămână ca sursă de inspirație pentru toți cei cu inima deschisă și cu dragoste pentru natură și tot ce ne înconjoară fiindcă o dată ajuns la 81 de ani nu se știe cât va mai fi. Păcat că mor oamenii aceștia.
      Ținem legătura și poți să-mi scrii când vrei tu.
      Numai bine și multă sănătate!

      Ștergere
    5. Buna.M-a sunat prof. Ionica Sava sa ma intrebe daca ti-am dat datele lui de contact.Am inteles ca ai luat legatura cu el si ca o sa va intalniti.A spus ca te asteapta.Mult succes.Am descoperit noul tau blog.Numai bine si astept reportajul.

      Ștergere
    6. Silviu, astăzi, sâmbătă, voi merge la dumnealui acasă și ne vom cunoaște.
      Până acum toate au fost atât de întoarse pe dos încât nu am avut cum.
      Caută-mă pe FB: Alexe Cristi.
      Comunicăm mult mai ușor.
      Numai bine și multă sănătate!

      Ștergere
  3. imi pare rau ptr intamplarea nefericita pe care ai suferit-o. esti a doua persoana pe care o stiu ca a patit asta. cred ca e important sa se stie ca se pot evita accidentele de genul asta prin montarea aparatoarei la motocoasa. nu stiu daca are din dotare modelul asta. bun si interesant blog. succes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când cosești iarbă înaltă nu montezi apărătoarea fiindcă se blochează des cuțitul din cauză că se adună masa vegetală între apărătoare și cuțit.
      Apărătoarea se montează când folosești rola cu fir. În acest caz, fără apărătoare, dacă mai ai norocul să fie zone cu pietricele, te face sită. :)) Când folosești firul, iar pe jos sunt mere, pere, prune sau orice alte fructe căzute... este un „deliciu”. Devii instant foarte zemos și plin de pulpă. :)
      Mulțumesc pentru aprecieri! Ceea ce fac aici, cu blogul, este de hobby. Mă bucur că ajută! Îmi doream și acest lucru încă de la început.
      Numai bine și succes și ție!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare