Tratamente fitosanitare

Tratamente fitosanitare


     Acestea sunt schemele cu tratamente fitosanitare pe care le-am primit de la o pepinieră autorizată.
     Mi s-a recomandat să urmez întocmai calendarul tratamentelor dacă vreau să am pomi frumoși și sănătoși.
     Aplicând toate stropirile, pe care le veți vedea în cele două scheme de tratamente, sunt convins că nu se mai pune problema să mănânci fructe, ci soluții și prafuri. Așadar vă recomand să vă inspirați din aceste tabele și să efectuați doar stropirile esențiale pentru pomii dumneavoastră fiindcă sănătatea este mai presus de toate.
     Grădini și livezi curate vă doresc!

Comentarii

  1. schema de tratamente ar trebui mai explicita intru cat nu prea se intelege carei specii se adreseaza stropirea !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum să fie mai clar de atât? :)
      Este precizat clar: semințoase (măr, păr, gutui) și sâmburoase (cais, piersic, nectarin, migdal, prun, cireș, vișin).

      Ștergere
    2. nu stiu cat de ok sunt schemele prezentate, dar pe "pomicultor.ro" sunt tratamente pentru fiecare specie in parte, le aplic de doi ani si nu am probleme - oricum remarc o greseala - la piersic si nectarin nu se aplica tratamente cuprice in vegetatie - am facut asta si au cazut toate frunzele.

      Ștergere
    3. Eu le am de la o pepinieră care produce peste 100.000 de pomi fructiferi anual.
      De la un domn pe care l-am cunoscut în urma unei comenzi de arbuști fructiferi am aflat că cel mai important este să recunoști simptomele bolilor și după aceea este foarte simplu să știi ce „stropire” să aplici. Bineînțeles că sunt și stropiri care se fac la avertizare.
      Stropirea respectivă, de care spuneți dumneavoastră, nu am făcut-o niciodată. Am pomii doar din 2012, din toamnă și încă am foarte multe de învățat. De aceea mi-am făcut un fel de jurnal prin acest blog unde pun ce mai fac eu dar adun și informații utile care sper să le fie de folos și să îi inspire pe cât mai mulți.
      Referitor la tratamentul pe care l-ați făcut, și în urma căruia ați avut probleme că au căzut frunzele, mă întreb cum este posibil. Deoarece am văzut că multe persoane fac stropiri la roșii și vinete cu zeamă bordeleză după fiecare ploaie. Este posibil să fi pățit asta din cauza concentrației neadecvate? Să fie piersicul și nectarinul mai sensibili decât tomatele și vinetele?

      Ștergere
  2. Cu siguranta Alex Cris,piersicul si nectarinul NU suporta stropirea in vegetatie cu zeama bordeleza;Si la alte specii,o atentie deosebita trebuie acordata concentratiei substantelor; O solutie prea concentrata poate dauna prin arderea frunzelor,a cresterilor firave,iar una prea slaba nu-si va face efectul+ banii aruncati degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, succes in gradina! Nu am nimic de spus, doar am trecut pe-aici...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sc. Mifachim-Group. Srl va ofera tratamente fitosanitare realizate preventiv in perioadele de repaus vegetativ impotriva fainarii marului ( Podosphaera leucotricha ), fainarii vitei de vie ( Uncinula Necator ) , a oualelor de iarna ( Panonychus Ulmi )( perioada decembrie, ianuarie, februarie – repaus vegetativ ), acarianul Rosu al Pomilor ( Panonychus Ulmi ) realizate cu Polisulfura de calciu tip “ MIF “ in urmatoarele concentratii:
    20% - pentru perioada decembrie, ianuarie, februarie, inceput de martie;
    5-10% - prefloral pentru perioada sfarsit de martie si inceput de aprilie ;
    2% - pentru inceputul perioadei de vegetatie , inclusiv dupa formarea fructului;
    Anticipat tratamentului preventiv cu Polisulfura de calciu tip “MIF” este recomandat a se realiza un tratament cu produse cuprice ( Zeama Bordeleza tip “MIF” in concentratie de 2-3% ) in reteta caruia poate fi introdus si Ro-Ingrasamantul Sulfatul de cupru pentahidrat tip “ MIF “ in proportie de 2 parti Zeama Bordeleza tip “ MIF “ si o parte Ro-Ingrasamant Sulfat de cupru pentahidrat tip “ MIF “ ( produs ce are rol de regulator de PH) pentru indepartarea reminescentelor de boli foliare din sezonul anterior ( Erwinia amylovora, Agrobacterium tumefaciens, Podosphaera lecuotricha, Monilinia fructigena si Viscum album).
    In perioada de vegetatie ( incepand cu aparitia frunzei de dimensiunea unei monede de 50 bani) putem utiliza impotriva fainarii si acarienilor cu succes, Polisulfura de calciu tip “ MIF “ in concentratie de 2%.
    Pana in inflorit putem utiliza in asociere impotriva fainarii vitei de vie si a marului, a rapanului marului, patarea alba a frunzelor la par, patarea rosie a frunzelor si basicarea frunzelor la prun, Sulfomatul 80PU concentratie 0,3-0,4% , Captadinul 50PU, Captomatul 50PU, Merpanul 50WP in concentratie de 0,20-0,25%. Dupa formarea fructului la vita de vie si pomicultura putem efectua un tratamente de contact cu Polisulfura de calciu tip “ MIF “ urmat de tratamente cu Sulfomat 80PU in asociere cu Zeama Bordeleza tip “ MIF “
    Telefon contact : 0731.500.300 . Website ( www.mifalchim.ro )

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare