Jurnalul sfârşitului de săptămână 8 nov. 2014

Jurnalul sfârşitului de săptămână
8 nov. 2014


Încă de dimineață am avut parte de o surpriză foarte plăcută, şi anume un coş de nuiele plin cu ciuperci, ghebe, culese de bunica mea pentru cineva.
Eu am congelatorul ticsit cu pitoance (hribi parcă, nu?) fiindcă anul acesta s-au făcut din belşug, iar din acest motiv sunt fălos de... ghebe.






Ziua a continuat cu pregătirea locului unde urmează să pună bunica usturoiul de toamnă. 
Cu motocoasa am tuns tot ce era vegetație şi putea să mă încurce la arat şi am greblat.



Am pus plugul la motosapă, roțile metalice pentru aderență maximă şi două gantere pe partea din față pentru a-i da... prestanță. 






Având în vedere că terenul a fost înţelenit am fost chiar mulțumit de cum a decurs toată treaba.





După arat am tuns şi am făcut curățenie în locul unde este zmeura. Se făcuse tufăriş combinat cu nişte urzici ce s-au prins repede că nu aveam mănuşi. Cică sunt bune pentru reumatism. Chiar dacă nu am probleme de genul acesta tocmai am beneficiat de o cură preventivă în mod involuntar. Parcă şi acum, în timp ce scriu, le mai simt. Şi voi le simțiți, nu-i aşa? :)

Între timp am mai luat o pauză de măr şi am mai găsit nişte ghebe.






După această etapă am trecut în altă parte a grădinii unde pusesem în primăvară alune de pământ şi care nu s-au făcut. Ca recoltă mă refer, că în perioada de vegetație au arătat foarte bine.
Care s-au făcut au putrezit din cauza ploilor abundente cred, de altele s-au ocupat nişte şoareci, iar ce a mai rămas a fost de folos unor viermişori negri şi lucioşi.

Dar pentru a ara a trebuit să curăț terenul.
Am schimbat roțile metalice ale motosapei cu cele de cauciuc, am dat plugul jos (care între timp se dereglase dar eu nu ştiam), am legat remorca, m-am înarmat şi cu o furcă şi am purces la treabă după ce am căutat cu sapa în câteva locuri după alune.


Am scos şi un nuc ce răsărise de capul lui şi l-am mutat lângă alții pe care i-am obținut direct din nucă.




Am smuls buruienile, le-am pus peste altele care erau făcute grămezi pe margine şi pe urmă le-am cărat pe toate într-un singur loc.






Până de cu seară, am tras o arătură cu motosapa. Cu siguranță au avut multă treabă pisicile în noaptea aceasta fiindcă vilele şoriceilor tocmai s-au dus cu ocazia aratului.
Cu plugul m-am chinuit destul de mult să îl reglez la loc fiindcă l-am încordat destul de tare în pământul înțelenit. Încă nu i-am dat de cap 100% dar studiez problema.




În tot acest timp m-am simțit în siguranță pentru că am fost păzit, de la geam, de către " spaima fluturilor", alias Charlie.
Charlie care aseară mi-a făcut o surpriză în timpul cinei profitând că eram la masă şi de uşa deschisă. A trebuit să las tot şi să fug în curte după el. 
Un câine din sat venise în curte, în vizită, pe întuneric. Când am ajuns eu, desculț, în curte, Charlie îl alerga pe ăla, aşa credea el mârâind şi aruncându-se să-l muşte, care de fapt nu mai găsea uşa speriat fiind de mine.




L-am lăudat pentru dârzenia lui şi a fost tare fericit.

După ziua de ieri pot să vă arăt cum este în realitate un "thumb up" din grădină


şi să vă îndemn să respectați şi, dacă puteți, să iubiți pământul.



De ce? Pentru că el ne îmbracă, ne înveleşte şi ne protejează sufletele, iar pe noi ne hrăneşte şi ne ține în viață.
Pământul este îmbrăcămintea sufletului.
Aşadar, haideți să luăm atitudine de fiecare dată atunci când unii sau alții, politicieni sau alte slugi infiltrate în societatea civilă ni-l pun în pericol, vor să ni-l vândă sau ni-l batjocoresc.

Îmi doresc ca românii exilați în străinătate de către politicienii infractori să se poată întoarce cândva acasă. 
Şi voi face tot ce pot pentru aceasta fiindcă Romãnia suntem fiecare dintre noi.
Aşadar, hai România, oriunde te-ai afla!!!

P.S. Dacă crezi că rândurile de mai sus îi pot inspira şi pe alții trimite-le mai departe. Mulțumesc!

Comentarii

  1. salut

    ce fel de motocultor folosesti? esti multumit de el?

    multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu plăcere!
    Rotakt Rog80. Este motosapă. Am cumpărat-o direct de pe site-ul lor şi mi-au trimis-o acasă plus accesoriile. Ieri am reuşit să îndoi plugul. Voi rezolva cumva să fac altul cu fier mai tare.
    Pentru ce am eu nevoie este suficient.
    Am citit foarte mult până să mă decid.
    Vezi pe forumul Softpedia.
    Mult succes, sănătate şi putere de muncă!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place ca esti un om gospodar

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca o gradina bogata ne aduce mare bucurie, insa pentru a avea satisfactii si munca este pe masuna, noi va oferim ajutorul necesar in utilajele de gradina si padure marcile Husqvarna, Ferrari, Ciffareli, Verdina - drujbe, motosape si motocultoare, motocositori, masini de tuns iarba, pulverizatoare si atomizoare, generatoare , accesorii si piese de schimb-, totul www.michelini.ro, la cele mai bune preturi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare