Soluție eco împotriva manei la legume și viță de vie


Soluție eco împotriva manei
 la legume și viță de vie





     Conform unui articol de pe „Paradis Verde” și a altuia de pe „În grădina Mariei rețeta salvatoare, în lupta cu mana la tomate, castraveți, dovlecei, pepeni și chiar viță de vie, este prepararea unei soluții compuse din 30-40% lapte și 60-70% apă.

     Cele mai bune rezultate le dă laptele de vacă, proaspăt și crud. Chiar și zerul și laptele din comerț dă rezultate. Eu unul sunt sceptic când vine vorba de laptele din comerț și aș prefera laptele din piață vândut de țărani.

     Cel mai bine este ca tratamentul să fie făcut preventiv, aplicându-l prin pulverizări săptămânale sau chiar de două ori pe săptămână.

     Pulverizarea trebuie făcută cu simț de răspundere, adică pe ambele fețe ale frunzelor și în a doua parte a zilei, după ce trece căldura, și atmosfera se mai răcorește.

     Sănătate, putere de muncă și grădini frumoase și sănătoase să aveți!

Comentarii

  1. multumesc pentru multele sfaturi, este bine ca exista si oameni de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu plăcere!
    Vă mulțumesc și eu pentru gestul dumneavoastră. Așa sunt sigur că nu postez în neant, iar asta mă bucură. :)
    Să vă fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  3. faina muzica, dar bine-ar fi s-o poti opri, atunci cand vrei sa asimilezi informatii atat de pretioase pe care v-ati straduit sa le postati....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În colțul din stânga, jos, există opțiunea de „pauză” (cele două liniuțe paralele pe verticală), iar în colțul din dreapta, jos, este controlul de volum și butonul de accesare a listei de melodii.

      Ștergere
  4. Mulcirea este bine de facut cu urzici,coada calului si tataneasa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare