Ştiți de ce să nu puneți pomi în grădina casei?


Ştiți de ce să nu puneți pomi în grădina casei?


Sincer, nu ştiu nici eu de ce să NU puneți.
Un pom pus de tine, DE CARE AI GRIJĂ, te ancorează altfel în realitate. Te ține cu picioarele pe pământ şi îți dă oricând ENERGIE. Trebuie DOAR să te gândeşti la el.

Pomii sunt precum nişte prieteni. Vibrează, trăiesc, le este frig, foame, sete, îi doare, te ascultă, te simt şi te înțeleg.
Sunt înțelepți fiindcă îşi iau înțelepciunea direct de la SURSĂ.

Am căutat poze din primăvară ca să vedeți că pomii de acum aveau 40 cm şi erau ca niște nuieluşe zgribulite pline cu mlădițe crude ce se băteau care să ajungă prima la soare.




Într-adevăr, sunt caişi. Iar caisul creşte altfel. Mai repede.
I-am plantat anul trecut. În toamna lui 2013. În curând vor împlini un anişor. Dar eu mă bucur de ei în fiecare zi. Chiar dacă nu tot timpul le pot fi în preajmă.

I-am îngrjit, am făcut ciupirile pentru formarea coroanei ajutându-mă la început și de clemele de rufe pe care le vedeți în imaginea de mai jos, iar acum îi admir în toată splendoarea lor.




Ştiu! Ce am scris mai sus sună ca o declarație de dragoste pentru pomi. Aşa şi este!
La fel simt şi pentru oamenii despre care cred că merită chiar dacă am o problemă în a-mi exterioriza sentimentele.


Deci, încă nu au un an şi deja sunt mai înalți decât mine. Iar eu chiar nu sunt vreun pirpiriu.
Chiar dacă pare incredibil, priviți filmulețul de mai jos. Am filmat caișii în primăvara acestui an, 2014. Nici mie nu îmi vine să cred cât de mult au crescut anul acesta.


Plantați pomi și aveți grijă de ei! Vă vor răsplăti garantat!

Comentarii

  1. felicitari pentru tot ce faceti, am gasit pe blogul dvs. multe informatii folositoare, mai ales pentru un incepator in ale gradinaritului. din ce observ in poze, fata de perioada de infiintare a livezii, pare ca ati renuntat la sistemul de irigare prin picurare in 2014...gresesc eu in aprecierea pozelor, sau exista un motiv intemeiat pentru aceasta ? multumesc anticipat pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și... mă bucur!
      Nu am renunțat. Sistemul de irigație este doar pe partea din spate, adică pentru grosul livezii.
      Ceea ce se vede aici, în față, fără sistem de irigație sunt pomi pe care îi ud direct cu furtunul de la robineții pe care i-am scos pe margine din loc în loc.
      Fără sistemul de irigație, eu cel puțin, aș fi avut mari probleme.
      Cu plăcere!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare