Soiuri de vișin


Soiuri de vișin


Soiul ŢARINA

visini

Pom de vigoare submijlocie, cu coroana piramidală, produce moderat şi constant. Soi autofertil. Fructul este mijlociu, cu greutatea medie de 4-5 g, de consistenţă medie, de culoare roşu închis strălucitor, pulpa este de culoare rosie, consistenta si astringenta, gust acidulat dulce, neaderenta la sambure. Epoca de recoltare prima decadă a lunii iunie.






Soiul MORELLA NEAGRA

visina

Pom de vigoare mica, cu coroana turtita, rodeste pe ramuri plete. Fructele sunt mari, rotunde de culoare visiniu negricioas, lucioase, pulpa este de culoare rosie visinie, usor acidulata, astringenta, semiaderenta la sambure. Perioada de maturare 10-20 iulie






Soiul METEOR

pomi fructiferi , visin
Pomul de vigoare mare, portul usor piramidal, înfloreste tardiv. Fructele sunt mijlocii de 5 - 6 g,  ovale de culoare visinie, cu lenticele mici albe. Pulpa este rosie, zemoasa, consistenta medie, dulce – acidulata, neaderenta la sambure.
Epoca de maturare: prima decada a lunii iulie.
Polenizatori: Nana, Morella neagra.





Soiul ILVA

pomi fructiferi , visinPomul de vigoare submijlocie, coroana semiglobuloasa, rodeste preponderent pe ramuri lungi. Intra pe rod în anul 3 de la plantare, produce constant si abundent, rezistent la ger.
Fructul este mijlociu de 5 g, rotunde de culoare rosie - închisa, pulpa cu consistenta medie, gust dulce, usor acidulat.
Epoca de maturare: 1 – 10 iulie.





Soiul NANA

pomi fructiferi , visin

Pom de vigoare medie, autofertil cu coroana globuloasa, cu fructe mari, rotunde, culoare rosu sangeriu, pulpa este de culoare rosie inchisa, consistenta si astringenta, gust acidulat dulce, neaderenta la sambure. Perioada de maturare 25 iunie- 5 iulie.


Comentarii

Postări populare