Sirop de tuse (miere și ridichi negre)

Sirop de tuse
(miere și ridichi negre)


     Răsfoind puțin Facebook-ul am găsit o postare interesantă la un prieten virtual și m-am gândit să o împărtășesc cu toată lumea fiindcă EU CRED că suntem OAMENI cât timp dăruim și dăm lucrurilor bune avântul de a merge mai departe și de a ajunge la semenii noștri.

Sirop de tuse - miere pusă în ridichile negre.



     Așadar, după relatarea lui Silviu Koll, căruia i-am cerut acordul de a publica fotografia de mai sus în care a pozat cele trei ridichi negre cu mierea, din această inginerie rezultă un sirop care ajută când apar problemele cu tusea.
     Cum tocmai ne pregătim de iarnă, iar toamna a și venit, cred că este momentul să avem la îndemână cât mai multe asemenea soluții armonioase cu mediul și cu natura, cât și cu organismul nostru.

     După cum spune Silviu procedeul este foarte simplu:
1 - se scobește interiorul ridichilor - la fel ca în imaginea de mai sus,
2 - se toarnă mierea în interiorul ridichei,
3 - se ține așa 24 de ore după care conținutul se golește într-un recipient în care va fi și păstrat,
Pașii 2 și 3 se repetă până când se scofâlcesc ridichile.
În loc de miere se poate folosi și zahăr dar cât timp avem albine, iar mierea românească este printre cele mai bune din lume, dacă nu chiar cea mai bună, folosim miere în loc de zahăr.

     Simplu ca bună ziua! :)

Comentarii

  1. Buna, Alex. Mi-am adus aminte de acest sirop pe care tata il prepara in copilaria mea. De fiecare data cand tuseam, ma trata cu acest sirop. Ce bun era! Multumesc ca mi-ai amintit de el. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Cu plăcere!
      Mă bucur că ai împărtășit și câteva impresii despre el. Eu încă nu am experimentat. Doar ce știu de la alții, iar acum știu și de la tine.
      Mulțumesc și eu! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare