Grădina Fericirii întâlnește Paradis Verde - material săditor 2013

Grădina Fericirii întâlnește Paradis Verde
- material săditor 2013 -


Am primit al patrulea pachet de pomi și ultimul pe anul acesta. Pomii de la Paradis Verde, pepinieră devenită celebră pe internet.
Pagina de prezentare de pe internet abundă în informații utile și fotografii frumoase. Pagina de Facebook de asemenea este foarte bine întreținută și actualizată.
Apropo, chiar acum cred că au un concurs în desfășurare. Verificați dacă sunteți interesați. :)

Din momentul plasării comenzii am fost și sunt încântat, cu o mică excepție pe care o veți vedea mai târziu.

Cei de la Paradis Verde mi-au dat awb-ul și mi-au spus că dacă întâmpin vreo neplăcere cu cei de la curierat să le spun și îi vor suna și ei.
Ideea era să primesc pomii cât mai repede. Deci,  foarte de treabă și foarte atenți.

A ajuns pachetul. Ambalat cu grijă.




Pe lângă pomii mei am mai comandat câțiva și pentru altcineva. Așadar, am găsit două legături de pomi ambalate cu grijă.




Pomii au avut rădăcinile înfășurate în folie de celofan și hârtie de împachetat.



Alături de pomi, în cutie, am găsit printate factura detaliată și instrucțiunile de plantare.




Per total pomii se prezintă bine.


Referitor la nemulțumirea de care am scris mai sus.
Totul a fost perfect mai puțin pomul pe care l-am așteptat cel mai mult. Dar sunt convins că nu este o problemă și vă voi spune și de ce.
Am comandat un cireș din soiul Amar de Maxut, la 29 de lei.


La punctul de altoire am găsit banda care se folosește pentru a fixa și a proteja mugurele ce reprezintă altoiul.
Un capăt al acestei benzi a rămas prins între altoi și portaltoi. Deci nu a fost luată de pe pomișor în pepinieră ci doar desfăcută. E normal să aibă loc și erori când ai de-a face cu mii de pomi.
Din moment ce pomul a ajuns la mărimea aceasta sunt sigur că nu va fi nici o problemă, iar pomul se va dezvolta foarte bine.



Faptul că am scris despre întâmplarea cu banda de altoire nu trebuie luată ca o reclamă negativă. Pentru că nu este.

Banda respectivă a rămas în corpul pomului cel mult 1-1,5 mm ceea ce este zero.

Paradis Verde este cea mai frumoasă experiență pe care am avut-o cu vreo firmă din România.

Eu ca și client îmi doresc ca serviciile și produsele lor, de la stadiul de foarte bune cum sunt acum, să fie perfecte.

De ce îmi doresc asta de la ei? Pentru că știu că pot.

O toamnă excelentă tuturor! 

Comentarii

  1. Interesante informatiile si de folos.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ajuta ma te rog cu un sfat.... eu detin un magazin fitosanitar de 2 ani de zile si pana acum nu am mai cumparat pomi fructiferi , daca ar fi sa faci ,,reclama" unei pepiniere avand in vedere raportul calitate pret care ar fi ea? Nu vreau sa ajung in situatia in care vine un nene si imi spune ca a cumparat mar .........dar i a crescut corcodus.. multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-aș ajuta cu plăcere însă nu pot să îți recomand pepiniera ideală fiindcă ea nu există. Cel mai bine este să mergi pe intuiția proprie după ce aduni suficiente informații.
      Depinde și în ce zonă vrei să înființezi livada.
      Eu pot să îți spun că am avut surprize inclusiv cu pomi care aveau etichetă albastră, deci însemnul SUPREM de certificare.
      Ca să îți dau un răspuns cât de cât util pot să îți spun că am fost impresionat plăcut de pomii primiți de la Pomicola Iași, de cei de la pepiniera Szekely și de livada unui cunoscut care a cumpărat pomi de la pepiniera Sarusi din județul Arad.
      Referitor la faptul că plantezi un soi de măr (de ex.) și de fapt este altceva... nu pot să mă pronunț. Eu încă sunt în faza în care aștept fructele. :) Aici pot preciza faptul că între pomii pe care i-am achiziționat de la pomifructiferi.com mai mult ca sigur că voi avea surprize mai puțin plăcute. Am avut până acum referitor la sănătatea câtorva pomișori, iar o chestie ciudată a fost când între toți perii pe care i-am cumpărat și plantat de la ei, unul a rămas cu niște frumoase frunze roșiatice când ceilalți nu mai aveau nicio frunză... cu toate că am cumpărat cel puțin doi peri din același soi. Deci, logic, ar fi trebuit ca măcar încă unul să aibă frunze roșiatice. Nu? :) Probabil furnizorul respectiv începe să dea rateuri din cauza volumului mare de pomi pe care îi produce și a forței de muncă... mai mult sau mai puțin calificate sau conștiincioase. Mie personal, el, omul, mi s-a părut foarte de treabă dar dacă nu va remedia aceste „mici” scăpări nu îl văd bine în câțiva ani.
      Mai mult de atât nu pot să îți spun decât să îți doresc mult succes și sănătate și poate îmi spui câteva detalii despre magazinul fitosanitar.

      Ștergere
  3. eu cumpar de la leviplant si pepiniera Csaba de cativa ani.foarte multumita si de pomi si de pret.pret de pepiniera 7lei.sper sa va ajute

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc!
      Şi eu am cumpărat de la ei. Atât prin curier cât şi direct, la fața locului.
      Sunt mulțumit.
      Dar cu adevărat impresionat am fost de pomii cumpărați de la pepiniera Saruşi, din Dorobanți, județul Arad.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare