Foarfecă FISKARS P94 cu mecanism de forţă

Foarfecă cu mecanism de forţă
FISKARS P94

Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94

          Chiar dacă 180 lei nu sunt bani puţini, nu m-am putut abţine şi am cumpărat acest model.
          Are mânerul rotativ, ceea ce te face să te îndrăgosteşti imediat de ea, pentru că acesta permite folosirea simultană a tuturor degetelor.
          Deschiderea mânerelor și implicit a lamelor este reglabilă. Lamele sunt din oţel CrMoV acoperite cu un strat antifricţiune din PTFE. Poziţionarea mecanismului de închidere a fost gândită foarte bine, accesul la acesta fiind extrem de facil. 
          Este destul de uşoară dar robustă în acelaşi timp şi taie de nici nu îţi dai seama când a trecut prin ramură, asta datorându-se mecanismului de forţă.
          Fiskars P94 are 272 g şi 207 mm şi a câştigat şi trei premii.
          Acestea sunt impresiile mele după ce m-am jucat puţin cu nişte rămurele.


          Pe site-ul oficial este descrisă în felul următor:

Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94
          "Foarfecii Fiskars sunt concepute ergonomic pentru confort și ușurinţă în mânuire și sunt recunoscute de mulţi grădinari și experţi în industrie ca fiind cele mai bune din categoria lor, pentru calitate și performanţe. Mânerele ergonomice sunt realizate din poliamidă armată cu fibră de sticlă, iar lamele din oţel inoxidabil sunt protejate de un mecanism de închidere accesibil, atunci când foarfeca nu este folosită.
          Gama cuprinde foarfeci cu gardă de protecţie, practice și cu o prindere sigură, foarfeci cu pârghie de forţă, create special pentru doamne și foarfeci cu mecanism de forţă, unice datorită folosirii simultane a tuturor degetelor, ca urmare a integrării mecanismului între mânerele rotative și lame. Tehnologia patentată PowerStep permite grădinarilor să taie ramuri in 1, 2 sau 3 pași. Foarfeca selectează autonom opţiunea graduală pentru a reduce forţa necesară tăierii. Noul mecanism revoluţionar ușurează munca grădinarilor tineri și vârstnici deopotrivă, eliminând încordarea și durerea pentru a desăvârși plăcerea grădinăritului."

          Nu uitaţi, înainte să cumpăraţi, mergeţi într-un magazin şi vedeţi cum stă în mână. Am mai scris şi aici despre acest aspect.
         Mai jos sunt celelalte poze, pe care i le-am făcut.
         Să fiţi voioşi şi sănătoşi! ;)




Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94


Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94

Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94


Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94


Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94

Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94


Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94


Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94

Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94


Pentru cei mici, viitorii horticultori ai României. :)
Foarfecă cu mecanism de forţă - FISKARS P94

Comentarii

  1. Ce de treaba o sa aiba saraca foarfeca!!! Dar mai are de asteptat vreo 3-4 ani pana o sa arate ce poate la adevarata ei valoare:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,Yosu! :))
      Mă bucur că am cumpărat-o pentru că e o adevărată plăcere când simţi cât de perfect se aşează în mână, iar tăietura e foarte fină, cursivă, încât nu simţi niciun efort.

      Ștergere
    2. Gata!!!Opreste-te ca ma bagi la cheltuiala(acum dau fuga sa-mi cumpar ca si mie imi plac chestiile astea).Esti bun sa vinzi orice(bine ca nu ma intalnesc cu tine ca nu mai aveam bani pusi deoparte).Hahaha!

      Ștergere
    3. Yosu, mi-ai făcut seara! Şi acum râd! :)) Eşti tare!
      Ok, atunci nu-ţi spun ce planuiesc să mai cumpăr.. :))

      Ștergere
    4. Am uitat să-ţi descriu ce mişto se roteşte mânerul foarfecii în palmă... E unic, nu ai mai văzut aşa ceva! :))
      Dacă aş sta mai bine cu banii, sincer, ţi-aş face-o cadou!

      Ștergere
    5. Am trecut-o pe lista de cumpărături.

      Ștergere
    6. Florin, încă nu băga bani în ea! Mai ţine-o pe listă! :)

      Ștergere
  2. Considerati, in continuare, ca a fost cea mai buna alegere? Ati mai recomanda-o din tot sufletul?

    RăspundețiȘtergere
  3. Considerati, in continuare, ca a fost cea mai buna alegere? Ati mai recomanda-o din tot sufletul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat.
      Folosită pentru a tăia ramurile de grosimea recomandată, da, este excelentă.
      Taie excelent. Munca este atât de ușoară cu ea încât este o plăcere.
      Stă confortabil în mână.
      Vă recomand ca înainte să o cumpărați mai bine mergeți și vedeți exact despre ce este vorba. Adică exclus să o comandați de pe internet.
      Eu am găsit-o în piață, accidental, la un superpreț.
      Mi-am cumpărat trei.
      Pe una dintre ele am forțat-o PESTE măsură și am rămas cu mânerul în mână.
      Dar a fost numai vina mea. Am vrut să văd cât poate duce. :)
      Multă sănătate și succes în alegerea variantei care vi se potrivește!

      Ștergere
  4. Eu am cumparat ambele modele, atat pe cel de la Gardena cat si pe acesta de la Fiskars din purul considerent ca nu m-am putut decide dintre cele doua modele pe care sa o aleg. Dupa ceva folosire, si dupa un timp mai indelungat de munca neintrerupta de taiat la vie si la pomi pot spune ca ergonomia si forma manerului de la foarfeca Gardena a batut acel mecanism de forta de la Fiskars. Chiar daca nu are acel mecanism de forta, modelul de la Gardena are ambele lame ascutite atat cea inferioara cat si cea superioara fapt ce permite realizarea unei taieri concomitente din ambele parti fapt ce permite executarea unei taieri rapide si cu o forta la fel de mica ca in cazul modelului de la Fiskars. De asemenea, pe langa forma ergonomica ce urmeaza parca forma anatomica a mainii, modelul de la Gardena dispune si de acel buton de reglaj ce permite reglarea deschiderii manerului in functie de dimensiunea mainii fapt ce aduce iar un plus de confort superior fata de modelul de la Fiskars care... in ciuda faptului ca forta de taiere exercitata este cu pana la 3.5 ori mai mica decat modelul de la Gardena, totusi dupa ce tai cu ea vita de vie sau o ramura de la un pom rezulta un fel de soc care nu este absorbit si se transmite in varful degetelor iar dupa ce lucrezi cel putin 30min. cu ea deja simti o oboseala in mana si in degetele ce preiau socul ce apare dupa realizarea taierii. Deci, din punctul meu personal de vedere, ca posesor si utilizator al ambelor modele de foarfece, dupa mai mult timp de folosire recomand Gardena si nu Fiskars. Mai multe detalii si imagini insotite de explicatii intr-un clip dedicat Gardena versus Fiskars de pe canalul meu de YouTube.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare