Roadele grădinii


Retrospectiva 2011
- Grădina fericirii -

Roadele grădinii


     A venit timpul să vă prezint ultima postare referitoare la „Retrospectiva 2011”, și anume „roadele grădinii”.
     Nu am putut să fac poze la toate legumele pe care le-am obținut și aici mă refer în special la vinete,  broccoli, ceapă, însă trebuind să fiu mai ocupat cu grădina decât cu pozatul în sine, totuși am reușit să fac niște poze.
     Sper să "savurați" pozele!

     Astfel am depășit o primă etapă din proiectul „mutatul la țară”, asigurându-ne că ne descurcăm să obținem legume pornind de la stadiul de semințe, producere răsaduri, ș.a.m.d., fără să fim experimentați în domeniu.
     Recunosc că cel mai mare ajutor, a fost din partea condițiilor foarte bune: pământ bun, apă la îndemână pentru irigat, soare generos și temperaturi în limitele normale.
     Următorea etapă, anul acesta, foarte mult studiu și documentare în domeniul pomiculturii. Având o grădină mare (2500 mp + curtea casei și casa propriu-zisă) îmi doresc și pomi care să îmi dăruiască fructe pe tot parcursul anului.
     Prin intermediul domnului Pavel Coruț l-am cunoscut pe domnul inginer Roman Marius, de la care voi procura în toamnă materialul săditor și care îmi va da îndrumările necesare, în plus față de cunoștiințele teoretice.
     Sunt mulțumit de ceea ce am realizat anul acesta. Am depus o cerere la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa - București, în atenția Doamnei Director Dr. Ing. Adela Bărbulescu, pentru a-mi permite accesul în livada Stațiunii, cu scopul de a învăța lucrările pomicole, în special tăierile. Mi-a aprobat cererea și țin să îi mulțumesc pe această cale. Pe această temă însă, voi reveni în postările viitoare.
     Până atunci, haideți să vedeți roadele grădinii și „inimioara” de ardei:


Două lădițe de ardei.

Ardeii și varza, într-o zi mai ploioasă.

Varza - aici sunt și vreo două căpățâni
din cea pe care am plantat-o în spatele solarului,
doar ca să nu o arunc, pentru că răsadurile erau prea firave.

Cam „trage cu ochiul”, nu? :)

O parte din producția de roșii.
Bunica și maică-mea au făcut peste 120 litri de bulion.
Anul acesta chiar dacă nu vor avea recoltă bogată de roșii,
pentru a face din nou bulion, nu mai este o problemă - cămara e plină. 

Ardei, pe iarbă.

Ardeii pregătiți pentru a fi făcuți cadou - o bună parte din ei.


Inimioara de ardei.

Ardeii în altă ipostază.

Apus de soare peste lunca Mureșului.
Alte articole interesante:

Comentarii

  1. buna seara!!aveti si pomi pitici de vanzare?[nu bonzai]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata "Gradina fericirii" este in curs de constructie, deci nu am nimic de comercializat. Va multumesc pentru interes!

      Ștergere
  2. Sunteți, fără îndoială, un om fericit. :) Cu așa o producție de legume și cu preocupări atât de sănătoase, nu se poate altfel. Felicitări din toată inima. E dătător de viață să vezi niște fotografii atât de frumoase, ce ilustrează rezultate atât de strălucite pe calea realizării unui excelent plan de dezvoltare personală. Mult succes în tot ce veți întreprinde și în viitor. Și vă mai doresc sănătate perfectă și fericire, întregii familii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu legumele a fost un an de test, 2011. Am vrut să văd dacă am mână pentru așa ceva sau nu. Fără să mă laud, rezultatele se pot vedea în aceste poze.
      În 2012 m-am axat pe înființarea livezii și voi continua să îmi fac, pentru ea, toate condițiile necesare, adică o instalație de irigare prin picurare și amenajarea unei surse de aprovizionare cu apă, în special pentru ea.
      Vă mulțumesc, vă admir pentru ce ați realizat până acum în condițiile vitrege ale crizei financiare și vă doresc la fel!
      Să ne auzim cu bine!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Chiar dacă vei considera că nu ai nimic de spus, dacă tot ai trecut pe aici, poți scrie măcar două cuvinte de „ziua bună”. :)

Postări populare